Zorg & ICT Beurs: Waar technologie en toekomst samenkomen

Zorg & ICT Beurs: Waar technologie en toekomst samenkomen | Value Added IoT distributie | MCS

| Marc Vekemans

In de dynamische zorgsector speelt technologie een steeds grotere rol in het vormgeven van onze toekomst. De Zorg & ICT beurs, hét grootste health tech event van Nederland, staat dit jaar in het teken van ‘Fit for the Future’.

In deze blog deel ik 4 redenen waarom ik de Zorg & ICT beurs op mijn lijstje heb staan.

1. Innovatie staat centraal

Met de nieuwste technologieën onder één dak, word je op de Zorg & ICT beurs in één bezoek volledig bijgepraat te worden. Van ontwikkelingen in software tot betrouwbare hardware; je vindt er alles wat je nodig hebt om zorginstellingen veilig klaar te maken voor de toekomst.

2. Netwerken met experts

Met ongeveer 200 exposanten is de Zorg & ICT beurs een goede plek om te netwerken. Zorgprofessionals, leiders in de gezondheidstechnologie, innovators, partners en resellers – ze zijn allemaal aanwezig.

Raak geïnspireerd door slimme producten en nieuwe zorgoplossingen. Of wissel ideeën uit over uitdagingen waar je tegenaan loopt in jouw organisatie. Ontdek hoe je samenwerkingen kunt aangaan die echt het verschil maken. En leg nieuwe contacten en verdiep bestaande relaties.

Natuurlijk bezoek ik alle stands van de MCS partners en resellers op de beurs.

3. Inspiratie op het Utrecht, Heart of Health Plein

Ontdek de nieuwste zorginnovaties van startups. Het Heart of Health Plein is de plek waar jonge ondernemers en vernieuwers hun visie delen op de toekomst van de zorg. Van duurzame implementaties tot disruptieve technologieën.

4. Leer van de Leiders

De Zorg & ICT beurs trekt experts aan die hun inzichten delen over de toekomst van zorgtechnologie en het belang van data. Hun keynotes bieden waardevolle lessen over hoe technologie de zorg vooruit kan helpen in toekomstige uitdagingen.

Sessies die ik sowieso ga volgen zijn:

  • Zetacom laat Care & Cure slimmer communiceren’ van Detron Zetacom Groep;
  • Met duurzame implementatie en borging van effectieve zorgtechnologie meer tijd voor warme zorg’ van Hertek Care;
  • Hoe Ai, IoT en quantumtechnologie de zorg veranderen’ van Odido.

Private netwerken ruggengraat moderne zorginfrastructuur

Het kan je niet ontgaan zijn dat de zorgsector voor enorme uitdagingen staat de komende jaren. Vergrijzing van de bevolking, toenemende complexiteit van zorgvragen, personeelstekorten en de noodzaak voor efficiëntie en kostenbeheersing.

Tegelijkertijd bieden technologische ontwikkelingen ongekende mogelijkheden om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ook vandaag heb ik weer geconstateerd dat bedrijfskritische private netwerken de zorgsector verder gaan helpen.

Hoogwaardige patiëntenzorg

In veel situaties zijn private netwerken de ruggengraat van de moderne zorginfrastructuur. Ze bieden de essentiële combinatie van betrouwbaarheid, veiligheid, schaalbaarheid, en flexibiliteit die nodig is om de huidige én toekomstige uitdagingen in de zorgsector aan te gaan. Zonder deze netwerken zou de implementatie van digitale gezondheidsoplossingen, die nu cruciaal zijn voor het leveren van hoogwaardige patiëntenzorg, aanzienlijk worden beperkt.

Meer weten

Heb je geen tijd om naar de Zorg & ICT beurs te gaan maar wil je wel meer weten over business of missiekritische zorgoplossingen? Of zijn wij elkaar misgelopen op de beurs? Neem contact met mij op!

Samen kijken wij dan welke oplossing het meest geschikt is voor jouw specifieke uitdaging, locatie en wensen.