Hoe kun je jouw klanten op afstand vandaag de dag nog van de juiste service voorzien?

Hoe kun je jouw klanten op afstand vandaag de dag nog van de juiste service voorzien? | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Caroline Stolk

Dit zijn de 7 belangrijkste dingen die je moet weten om succesvol jouw mobiele routers op afstand te beheren

Door het coronavirus worden mensen door de Rijksoverheid opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken. Hierdoor kun je als organisatie tegen problemen aanlopen. Want als je niet meer fysiek je mobiele routers in het veld kunt beheren of updaten, hoe moet het dan? Lopen jouw routers dan een veiligheidsrisico omdat ze niet meer de laatste updates hebben?

Gelukkig bestaat er een makkelijke en gebruiksvriendelijke oplossing. Een Remote Device Management systeem. Zo’n systeem maakt het mogelijk om al jouw Advantech en Teltonika routers op afstand in het veld te beheren, monitoren en updaten. Anytime, anyplace,  anywhere. En het goede nieuws: dit kan al met jouw huidige Advantech of Teltonika routervloot. De zaken gaan immers door, ook in deze coronacrisis. Welke kansen biedt deze periode juist om je dienstverlening te verbeteren of ‘achterstallig onderhoud’ nu uit te voeren?

In deze blog geven we je 7 tips over hoe je makkelijk gebruik kan maken van een remote monitoring systeem.

1. VPN-verbinding met je routers

Mobiele 2G, 3G en 4G routers, en LAN-to-LAN routers worden met een VPN-verbinding, een virtueel privé netwerk, direct verbonden met jouw device management systeem. Aan de lokale netwerken hoeft niets veranderd te worden. Zo kun je dus veilig op afstand verbinding maken met je routers en devices die je in het veld hebt staan. Daarnaast zijn jouw apparaten direct bereikbaar op hun eigen (virtuele) IP-adres.

2. Uit de cloud of lokaal geïnstalleerd

Wij kunnen de device management systeem voor je hosten en beheren. Zo heb je helemaal geen zorgen over up-time of updates. Je kunt dan toch ook zelf inloggen om toegang te krijgen tot je routers en achterliggende apparaten. Liever alles in eigen beheer? Dan kan de installatie mogelijk als oplossing bij jou op locatie worden geïnstalleerd.

3. Bepaal zelf wie toegang heeft tot welke apparaten

Een device management biedt de mogelijkheid om een (tijdelijke) toegangsbeperking in te stellen. Zo heb je zelf controle over wie er wanneer toegang heeft tot jouw routers en achterliggende apparatuur. Ook hoe lang technici toegang hebben tot een bepaald apparaat kan worden ingesteld. Door slimme autorisatie verbind je de juiste medewerkers met de juiste netwerken en apparatuur.

4. Toegang met je mobiel via de app

Als we beloven dat je overal toegang hebt tot je routers, dan bedoelen we ook overal. Met de mobiele app voor Android of iPhone kun je gemakkelijk je devices beheren vanaf je smartphone of tablet.

5. Update hele routervloot met 1 klik

Heb je grote aantallen routers en devices in het veld staan? Met één klik kun je online al die apparatuur in één keer op afstand updaten, configureren en monitoren. Zo bespaar je veel tijd en kosten aan onderhoud van je routervloot. En ideaal voor deze tijd waarin jouw technische mensen geen fysieke toegang kunnen krijgen tot de routers door de maatregelen voor het coronavirus.

6. Verbeter de prestaties van je netwerk

Een Remote Device Management systeem heeft verschillende rapportage tools. Zo kan je gemakkelijk zelf rapporten samenstellen naar de behoeften van jouw technici en organisatie. Door bijvoorbeeld de beschikbaarheid van je routers, hun performance en de uitzonderingen bij te houden, krijg je duidelijk inzicht over hoe jouw netwerk functioneert. Als je hier op anticipeert, verbeter je de prestaties en efficiëntie van jouw netwerk.

7. Ontdek de voordelen nu gratis!

Wij helpen je graag met de uitdagingen die je nu ondervindt door het coronavirus en de maatregelen. Daarom bieden we je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een Remote Device Management systeem. Nu is de tijd om de voordelen van online beheren en onderhouden van jouw routervloot zelf te ervaren. Tot en met 6 april 2020 heb je de kans om al jouw Advantech en Teltonika routers en achterliggende apparaten in jouw netwerk te verbinden met een Remote Device Management systeem. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en de voorwaarden.