Agrarische sector duurzaam & weerbaar maken voor klimaatverandering met Private LoRa

Agrarische sector duurzaam & weerbaar maken voor klimaatverandering met Private LoRa | Value Added IoT distributie | MCS

Met intelligente sensordata de agrarische sector ondersteunen om landbouw weerbaar te maken voor klimaatverandering en de productiviteit te verhogen. Dat is de missie van Smart Farm Sensing.

Door satelliet-, sensordata en grondwaarnemingen te combineren, geven zij wereldwijd agrarische bedrijven de kans om waterverbruik te verminderen. En hun oogsten beter te beschermen tegen plagen en ziektes.

1 GATEWAY LEVERT CONNECTIVITEIT VOOR HEEL AGRARISCH TERREIN

Smart Farm Sensing maakt gebruik van Private LoRa-netwerken met Kerlink gateways iFemtoCell Evolution en iStation. Zij leveren end-to-end oplossingen aan klanten wereldwijd waarbij zij zorgen voor de connectiviteit, benodigde sensoren en hun AgrIOT-platform. Deze oplossing is erg schaalbaar.

Laurens Bierens, Managing Director bij Smart Farm Sensing, vertelt: “Het grote voordeel van LoRa is dat het long range is. Met één Kerlink gateway kun je een heel agrarisch terrein connectiviteit bieden. Al hang je er 1.000 sensoren aan, je hebt maar één dataverbinding nodig waar je voor betaalt. Je betaalt niet per sensor zoals bij LTE-M bijvoorbeeld.

MCS en Kerlink als betrouwbare partners

Volgens Laurens loont het om goede kwaliteit te gebruiken voor systemen. “Betrouwbaarheid dat de oplossing altijd werkt, is het belangrijkste. Daarom gebruiken wij Kerlink gateways.

MCS is door Kerlink benoemt als Value Added Distributor in de Benelux. “MCS weet waar ze over praat. Wij worden goed begeleid als er nieuwe producten geïntroduceerd worden of als er een probleem is. Zij zijn niet een puur op verkoop gerichte club maar een betrouwbare partner die ons goed ondersteunt.

WERELDWIJD DUURZAMER OMGAAN MET WATER

Smart Farm Sensing heeft klanten in onder andere Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië, Jordanië, Australië, Zwitserland en Nederland. Duurzaamheid gaat hand in hand met productiviteitsverbetering. Als er slimmer wordt geïrrigeerd, gaat de productiviteit omhoog en wordt water en geld bespaard.

GA ERVOOR

Een paar aandachtspunten van Smart Farm Sensing voor organisaties die ook geïnteresseerd zijn in een Private LoRa-netwerk:

  • Goedkoop is duurkoop. Laat je niet teveel leiden door goedkope prijzen en kies voor gecertificeerde hardware zoals Kerlink.
  • Betrouwbare partner standby. Zorg dat je een betrouwbare partner naast je hebt staan die je ondersteunt met de juiste kennis en bekwame mensen.
  • Denk in oplossingen. LoRa kan voor sommige toepassingen beperkingen hebben die je goed kunt oplossen of waar je omheen kunt werken.

MEER WETEN

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor Private LoRa in jouw organisatie? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee!