AxionContinu: Private LTE (4G) netwerk in primair proces in de zorg

AxionContinu: Private LTE (4G) netwerk in primair proces in de zorg | Value Added IoT distributie | MCS

AxionContinu is klaar voor toekomst met een veilig en stabiel Private LTE (4G) netwerk voor hun primaire proces in de zorg. Nederland vergrijst. Een woonzorgcentrum met alle moderne voorzieningen is nu belangrijker dan ooit. Voor zowel de bewoners als de toenemende werkdruk voor het zorgpersoneel.

WIFI-NETWERK ZEKER NIET ALTIJD GESCHIKT VOOR PRIMAIR ZORGPROCES

Tijdens een grote renovatie nam AxionContinu hun Wifi-netwerk onder de loep. Na uitgebreid onderzoek bleek dat een extra Wifi-netwerkoplossing niet goed te beheren zou zijn. Woonzorgcentrum De Bijnkershoek van AxionContinu worstelde met dit probleem en riep de hulp en ervaring in van MCS en haar partner Stigho Electro. Een stabiel, veilig en future proof Private LTE (4G) netwerk bleek de beste oplossing voor de instelling waar zorg aan ouderen wordt verleend.

In de zorg is een goede indoor dekking en de stabiliteit van het netwerk van cruciaal belang. Met privé LTE (4G) is er één gecombineerd netwerk voor spraak en data. Door de combinatie van een stabiele dataverbinding waarover spraak, data en andere systemen kunnen lopen, voorziet één systeem in de gehele netwerkbehoefte in plaats van allerlei afzonderlijke systemen aan te schaffen.

Keuze voor Private LTE (4G) in de zorg

De belangrijkste redenen voor AxionContinu en Stigho Electro om te kiezen voor een Private LTE netwerk waren:

  • De vrije frequentieband van LTE. Zo is er geen interferentie op het netwerk van andere aanwezige bronnen en producten.
  • De achterliggende techniek en betrouwbaarheid van 4G. Het netwerk is ontworpen met de intentie om spraak en data over te versturen.
  • Financieel aantrekkelijk. Vergeleken met Wifi en Private GSM is een Private LTE netwerk een financieel aantrekkelijk alternatief.

Gebruikers kunnen blindelings vertrouwen op goed werkend LTE-netwerk

Het netwerk wordt door AxionContinu ervaren als een betrouwbaar systeem. “De medewerkers die ermee moeten werken, kunnen er blindelings op vertrouwen. Ze zijn er erg enthousiast over.” aldus Peter Versteeg, Projectleider I&A bij AxionContinu. Met hun Private LTE (4G) netwerk zijn zij klaar om toekomstige zorg IoT toepassingen, zoals kamerobservaties, track & trace en smart sensors, te koppelen aan hun LTE netwerk. Ze kan AxionContinu meebewegen met de technologische ontwikkelingen, zowel op technisch als organisatorisch vlak.

AxionContinu aan het woord

In deze uitzending van ICTTV.online wordt MCS samen met Stigho Electro geïnterviewd over het Private LTE netwerk dat wij samen hebben opgeleverd bij Woonzorgcentrum De Bijnkershoek van AxionContinu in Utrecht.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een Private LTE (4G) netwerk voor jouw organisatie? Neem dan contact op met ons verkoopteam. Zij kunnen je alles vertellen wat je over Private LTE wil weten en de opties met je doornemen.