MCS genomineerd in twee categorieën voor prestigieuze Computable Awards 2023

MCS genomineerd in twee categorieën voor prestigieuze Computable Awards 2023 | Value Added IoT distributie | MCS

MCS was maar liefst twee keer genomineerd voor de gerenommeerde Computable Awards 2023. Samen met Nokia was MCS genomineerd in de categorie Sustainable Tech en samen met de partners in het Do IoT Fieldlab was MCS genomineerd in de categorie MKB-project.

De jury had MCS voorgedragen voor het ontwikkelen van een innovatieve Private LTE-oplossing voor The Ocean Cleanup en voor het mogelijk maken van 5G-test- en experimenteerfaciliteiten bij Robohouse en Tomatoworld. Deze nominaties voor Sustainable Tech en MKB-project zijn een erkenning van de innovatieve bijdragen die MCS heeft geleverd voor deze belangrijke projecten.

De Computable Awards, een van de meest prestigieuze IT-prijzen in Nederland, erkennen uitmuntendheid en innovatie in de IT-sector. Uit de vele inzendingen had de onafhankelijke vakjury 10 genomineerden geselecteerd. Deze nominaties zijn uitgekozen op basis van het onderscheidend vermogen van het product en de leverancier. MCS, Nokia en alle partners van het Do IoT Fieldlab zijn trots om tot deze exclusieve groep genomineerden te behoren.

Stemming Computable Awards 2023

Stemmen op MCS voor de Computable Awards 2023 kon van 3 juli tot en met 5 oktober. De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee. De andere 50% wordt bepaald door het oordeel van de juryleden. Op 30 oktober maakte Computable de winnaars bekend in een speciale uitreikingsceremonie.

Kijk voor meer informatie over de nominatie van MCS voor de Computable Awards 2023 in de categorie Sustainable Tech en de categorie MKB-project op de website.

Met technologie de oceaan ontdoen van plastic

Nokia en MCS hebben gezamenlijk draadloze privé-connectiviteit, netwerkapparatuur en analyses ingezet voor The Ocean Cleanup in het noorden van de Stille Oceaan. Dit internationale non-profit project ontwikkelt en schaalt technologieën op om de oceanen te ontdoen van plastic. Daarmee draagt het bij aan de strijd tegen klimaatverandering en het minimaliseren van milieueffecten. In de toekomst zullen er nog meer en grotere systemen worden geïmplementeerd om de impact te vergroten.

Als Nokia’s distributiepartner in de Benelux, speelt MCS een essentiële rol bij het distribueren van NDAC. Nokia DAC is een high-performance, end-to-end draadloos private LTE (4G)-netwerk en edge computing platform. De LTE-connectiviteit, Nokia MX Industrial Edge (MXIE) en analytics zullen worden gebruikt voor diverse toepassingen.

Een voorbeeld hiervan is high-end videoconnectiviteit via 4G-technologie. Zo worden de werkzaamheden van The Ocean Cleanup ondersteund met navigeren tijdens het verzamelen van plastic in de Great Pacific Garbage Patch.

5G draagt bij aan duurzame voedselproductie

Samen met partners in het Do IoT Fieldlab van de TU Delft onderzoekt MCS hoe 5G kan bijdragen om voedsel duurzaam en efficiënt te produceren. Door middel van innovatieve oplossingen helpt MCS de glastuinbouw verder te innoveren en te digitaliseren.

Bij Robohouse en Tomatoworld worden onder andere plukrobots, sensoren voor insectendetectie en inspectierondes met drones ingezet. Deze automatiseringsprocessen kunnen een grote bijdrage leveren aan het verduurzamen van de tuinbouwsector en het oplossen van arbeidstekorten.

Met dit project stimuleert het Do IoT Fieldlab innovatie en economische groei en dragen zij bij aan goede digitale connectiviteit.