Scailable en MCS intensiveren samenwerking om veilige en duurzame kunstmatige intelligentie oplossingen te bieden

Scailable en MCS intensiveren samenwerking om veilige en duurzame kunstmatige intelligentie oplossingen te bieden | Value Added IoT distributie | MCS

De twee zeer ambitieuze partners Scailable en MCS gaan strategisch samenwerken met als doel nog meer organisaties kennis te laten maken met de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence/AI). Scailable heeft de gepatenteerde plug & play Scailable AI manager ontwikkeld voor de MCS AI Gateway. Daarnaast hebben zij MCS aangewezen als exclusieve Value-Added Distributeur en Logistics Service Provider. De MCS AI Gateway serie is mede ontwikkeld met Advantech.

De basis voor dit partnership is een gedeelde visie om AI-innovaties naar de ‘EDGE’ te brengen. Dankzij de lichtgewicht Scailable AI-toepassing kan deze lokaal (EDGE) worden uitgevoerd op de MCS AI Gateway. Voor Scailable is deze samenwerking een belangrijke stap voorwaarts om hun EDGE AI-oplossingen verder uit te bouwen. Het partnership ondersteunt MCS in haar streven om haar bereik als Managed IoT-expert verder uit te breiden en voorop te lopen in nieuwe technologische IoT-ontwikkelingen.

Talrijke toepassingen mogelijk

AI en big data zijn nu al niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Bekende AI-toepassingen zijn onder andere object- en people detectie, people counting en nummerplaatherkenning (ANPR). Deze toepassingen zijn allemaal mogelijk op de EDGE met de MCS AI Gateway. De EDGE vorm van kunstmatige intelligentie leent zich uitstekend voor industriële en zakelijke toepassingen waarbij bestaande infrastructuur slimmer kan worden gemaakt.

Duurzamer, veiliger, sneller & slimmer

EDGE AI heeft grote voordelen voor het bedrijfsleven vergeleken bij Cloud AI. Ten eerste is het duurzamer. Bestaande hardware zoals IP-camera’s kunnen gebruikt blijven worden. Daarnaast is het goedkoper, want er zijn geen verborgen kosten voor de cloud. Ten derde is het veiliger omdat de AI applicaties lokaal draaien. Als laatste is het ook sneller. Dit omdat de gegevens direct worden verwerkt in de speciale gateways.

Samenwerken is succes

John van Nijnatten, directeur MCS, over de samenwerking: “Steeds vaker kregen wij vragen over slimme toepassingen voor de mobiele gateways en routers die wij leveren. Met de Scailable AI Manager zijn de toepassingen nagenoeg onbeperkt geworden. De eerste roll-outs zijn dan ook al aan de gang. Hierbij is de integratie die wij kunnen maken met IP-camera’s en talrijke IoT-platformen heel waardevol voor onze klanten.

Maurits Kaptein, CEO Scailable: “Onze gepatenteerde software maakt het mogelijk om geavanceerde AI-modellen zeer efficiënt en energiezuinig uit te voeren op EDGE devices. Bij het leveren van specifieke EDGE AI-toepassingen, zoals het tegengaan van valse alarmen op mobiele beveiligingsmasten, vertrouwen wij op een uitgebreid ecosysteem. MCS speelt hierin een zeer grote rol: MCS kent de markt en is in staat om op grote schaal, voor grote aantallen devices, de delivery, staging, en configuratie van de oplossing te realiseren. Samen maken wij de voordelen van EDGE AI voor iedereen toegankelijk.

Over Scailable

Scailable is een high-tech scale-up die sinds 2020 bouwt aan een platform om Machine Learning en AI-toepassingen te creëren op EDGE devices, zoals camera’s, gateways en IPC’s, zonder dat hier embedded engineering voor nodig is. De unieke technologie van Scailable maakt het mogelijk om geavanceerde AI-modellen zeer efficiënt, veilig, en modulair te deployen op EDGE devices.

Scailable werkt samen met partners aan diverse toepassingen van EDGE AI om zo, samen met het ecosysteem, oplossingen te leveren die direct waarde toevoegen voor de eindklant. Het is onze missie om getrainde AI-modellen op een efficiënte en energiezuinige manier voor iedereen toegankelijk te maken terwijl we de dataprivacy en security garanderen.
www.scailable.net

Over MCS

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve IoT-oplossingen. En maken we sinds onze oprichting in 1997 het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen hen in het opzetten en leveren van succesvolle Managed loT-oplossingen en veilige Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. Ook bieden wij de benodigde hardware en softwarecomponenten voor deze netwerken.

Wil je meer weten over de Scailable AI-oplossing in combinatie met de MCS AI Gateway? Schrijf je gratis in voor de Smart Week of IoT. Op 27 september zullen MCS, Scailable en eindgebruiker Videoguard de AI-oplossing uitgebreid toelichten en de voordelen laten zien.