MCS en het slimme vliegveld

MCS en het slimme vliegveld | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Bob Meuldijk

Ik werk als support engineer bij MCS en ben op Schiphol. Niet met mijn koffers om een reis te maken, maar om Schiphol te ondersteunen bij het dekkend maken van een eigen privé LoRa-netwerk. Drie dagen lang loop ik met mijn meetapparatuur door de uithoeken van Schiphol. Zo’n 30 kilometer later is alles goed in kaart gebracht. Het is fascinerend om op de verschillende terminals te komen, achter de coulissen te kunnen kijken. Al lopend en metend krijg ik meer tekst en uitleg van de Schiphol-medewerker die mij begeleidt en ervoor zorgt dat ik overal toegang toe heb.

Schiphol heeft een tijdje geleden al besloten om samen met MCS een eigen LoRa-netwerk aan te leggen. Op basis van mijn meting kunnen we het aantal LoRa-basisstations beter inschatten, zodat het netwerk optimaal zal gaan functioneren.

Wat Schiphol onder andere gaat doen met een eigen Private LoRa netwerk? Het filmpje wat ze zelf hierover maakten, legt dat haarfijn uit. Veel kijkplezier en inspiratie!