Van niche naar commodity

Van niche naar commodity | Value Added IoT distributie | MCS

| John van Nijnatten

Ergens in 2006 kwam Vodafone naar ons toe. Het was de tijd dat UMTS net zijn intrede deed. Al snel bleek dat niet alleen mensen daar gebruik van zouden gaan maken, maar ook machines. En daarmee kwam de term ‘machine-to-machine’ in zwang.

Voor M2M heb je mobiele routers nodig. Zo’n mobiele router was natuurlijk nog wel complex en Vodafone vroeg MCS of we hen konden ondersteunen in de eerste klantcases. Zoals dat gaat bij nieuwe technologieën en oplossingen is trial and error een wezenlijk onderdeel van pionieren. Dat kost heel veel tijd. Problemen oplossen bij klanten is iets waar we goed in zijn en wat al vanaf de start van het bedrijf in ons DNA zit. En als je problemen oplost dan kun je samen weer verder, heb je voldoening én tevreden klanten.

Anno 2018

De machine-to-machine markt en daarmee ook de mobiele routermarkt zijn ondertussen volwassen geworden. We hebben klanten geholpen om ook volwassen te worden in hun specifieke M2M toepassing. We hebben ook klanten opgeleid die nu onze concurrenten zijn geworden. Het is wat er allemaal bij hoort en een evolutie van de techniek is.
Toen we nog echt jong waren als bedrijf (nu praat ik over vóór 2006) was het volwassen worden van een markt voor ons het teken om alweer met de allernieuwste technologieën aan de slag te gaan, een nieuw niche te vinden en die weer volwassen te maken. Nog steeds doen we dat. Met het omarmen van LPWAN-technologieën zoals LoRa, Sigfox en de introductie van het ITalks IoT Suite platform blijven we onze Business Partners op weg helpen in het ontdekken van de steeds belangrijker wordende IoT-wereld. Dat is nu nog complex, kost veel tijd, maar zal over 10 jaar ook commodity zijn.

Managed, connected of EDGE routers – voor elk wat wils

We hebben ook besloten om de volwassenheid van de mobiele routermarkt te omarmen. Onze diensten en het assortiment breiden uit. Oprecht kunnen we zeggen dat we voor elk marktsegment, voor elke klant een oplossing hebben.

Ondertussen hebben we:

  • De goedkoopste mobiele router, bijvoorbeeld voor prijsgevoelige segmenten als narrow casting, vending waar routers vaak slecht één LAN-poortje nodig hebben etc.
  • De meest geavanceerde mobiele router voor complexere industriële omgevingen met meerdere poorten, RS232, Modbus etc.
  • Mobiele routers per segment, bijvoorbeeld specifiek voor backup van vaste lijnen of de automotive industrie.
  • Managed mobiele routers voor projecten met grote aantallen. Device Management platforms – zoals SmartCluster of RMS –  zijn dan onontbeerlijk, waardoor onze klant veel meer controle heeft over zijn projecten.
  • Connected mobiele routers, waarbij we bedoelen dat we de beste en goedkoopste databundels alvast meeleveren met de router. Je hoeft dan alleen maar de stekker in het stopcontact te doen.
  • EDGE mobiele routers – dit zien we als één van de belangrijkste trends voor de komende jaren – waarbij de mobiele router slimme interne dataopslag doet zodat het mobiele netwerk minder belast wordt. Onze embedded software engineers helpen met het schrijven van de juiste toepassing hiervoor.

We bieden sterke en toonaangevende merken zoals Advantech(Conel), Option en sinds kort Teltonika. We kunnen specials bouwen voor klanten die meer willen. We leveren specifieke M2M SIM-kaarten die op maat gemaakt zijn voor onze klanten en routers waarmee we hen ontzorgen. We hebben slimme en hoogopgeleide radio engineers en support-medewerkers die je ook echt aan de lijn krijgt en in staat zijn je te helpen. Die meerwaarde bieden we je graag.

En als je gewoon de goedkoopste router wilt bestellen, dan ga je naar onze webshop en kun je er een dag later mee aan de slag. Dát kan ook.