MCS en de technologie van de toekomst

MCS en de technologie van de toekomst | Pushing the limits of communication technology | MCS

| John van Nijnatten

Word je soms ook zo moedeloos van de oneindige stroom aan negatief nieuws die over ons heen ‘gegoten’ wordt? Alle grootste wereldproblemen lijken wel samen te komen, zoals klimaat-, gezondheids- en vluchtelingproblemen.

Maar IoT kan worden ingezet om de wereld een beetje beter te maken. In deze blog neem ik je mee in onze voorbereidingen voor nieuwe producten en innovaties in 2022. En natuurlijk krijg jij ook een sneak peek van wat er op de agenda staat!

Positieve bijdrage leveren aan de toekomst

Ik ben niet zo negatief over de toekomst en denk juist dat we als bedrijfsleven een grote positieve bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van problemen. In onze branche kunnen we dit o.a. doen door de techniek op de juiste manier in te zetten. En laat dit nu precies aansluiten bij het ‘MCS gedachtengoed’ – complexe techniek simpel maken.

Daar zou ik nog iets aan toe willen voegen. Dankzij deze complexe, maar vaak innovatieve technieken kunnen wij bijdragen aan het verduurzamen van de wereld en specifieke deelproblemen mee helpen oplossen. En nog specifieker: het zijn steeds meer IoT-technieken die hiervoor gebruikt worden.

Succes behalen met IoT

Dit zijn zeker geen ‘loze woorden’. Ik zet dit graag kracht bij door te wijzen op inspirerende voorbeelden waarin onze IoT-technieken bijdragen in het oplossen en verduurzamen van deelproblemen. Zoals bijvoorbeeld de Ocean Cleanup (om de plasticsoep op te ruimen), Smart Parks (bedreigde diersoorten in Afrika beschermen) of Vislift (herstellen van de vispopulatie). En zo kan ik nog tal van succesverhalen noemen!

Co-creaties met klanten voor IoT-technieken van de toekomst

En precies deze succesverhalen inspireren mij. Juist daarom dwingen we ons als bedrijf om elk jaar opnieuw na te denken over de IoT-technieken van de toekomst. Want naast distributie van bekende A-merken, co-creëren wij ook oplossingen voor onze klanten. Het komt erop neer dat een deel van ons specialisme oplossingen zijn die we zelf bouwen. Die maken wij ‘simpel’, zodat onze klanten ze praktisch kunnen inzetten.

Dit soort co-creaties met onze klanten hebben het afgelopen jaar geleid tot innovatie introducties. Denk aan de Helium Gateway-oplossingen (wereldwijd IoT LoRa-netwerk op basis van blockchain) of de LoRa-2-GBS-oplossing (het verrijken van bestaande gebouwbeheersystemen met LoRa-sensoren). Dit zijn technieken die er nu al zijn en die direct helpen specifieke problemen op te lossen.

MCS IoT Roadmap voor 2022

Maar dat was 2021. Inmiddels staat 2022 bijna voor de deur. Ik maak daarom momenteel een ‘digitale Partner Roadtrip‘ en stel onze klanten de ‘MCS IoT Roadmap 2022’ voor. In dit onderzoek is plaats voor bovenstaande innovaties, maar vooral ook voor de mooie nieuwe vindingen die eraan komen in de toekomst. Wij hechten veel waarde aan de mening en ervaring van onze klanten. Hun input wordt meegenomen in de verdere productontwikkeling. We luisteren naar en co-creëren dus met hen. Ondertussen heb ik al een tiental MCS klanten gesproken.

Natuurlijk krijg jij ook een tipje van de sluier! Vision-2-Ai Gateways (IP camera’s verrijken met Artificial Intelligence), Bonding mobile routers (supersnelle mobiele routers zonder onderbrekingen) en ons 5G assortiment komen in de roadmap aan bod.

Meer informatie

Spreekt het je aan? Stuur me een mail en wellicht maken we dan ook met jou de volgende stap. Met innovatieve oplossingen een bijdragen aan een slimmere en duurzamere wereld!

Voor nu fijne feestdagen en een positief en innovatief 2022!