Kerlink Gateways als Helium miner onderdeel van Helium LoRaWAN netwerk om cryptocurrency te verdienen

Kerlink heeft aangekondigd dat drie van zijn IoT-gateways het peer-to-peer LoRaWAN-netwerk van Helium, en daarmee het delven van zijn eigen cryptocurrency, ondersteunen. De producten acteren dan als een Helium miner.

Wat is het Helium Netwerk?

Helium Systems is een Amerikaans bedrijf dat in 2013 is opgericht om ’s werelds eerste peer-to-peer LoRaWAN draadloos IoT-netwerk te bouwen, “The People’s Network”. Dit is ook het eerste wereldwijde, gedistribueerde netwerk van Hotspots. Dit netwerk biedt een openbare, draadloze dekking met groot bereik en laag vermogen voor LoRaWAN-compatibele IoT-sensoren en -apparaten. Helium claimt tot op heden meer dan 25.000 helium hotspots verkocht te hebben in 3.600+ steden.

Met de introductie van zijn blockchain decentraliseert het Helium Network IoT-dekking. Dit leidt tot een open draadloos IoT-netwerk dat in staat is om meerdere LoRa-enabled IoT-sensoren & -apparaten te verbinden. Ook kan het HNT netwerk overal ter wereld verschillende LoRaWAN-gateways combineren op een kostenefficiënte manier.

“In typische LoRaWAN-netwerken wordt een centrale of regionale LNS (LoRaWAN Network Server) beheerd door een enkele entiteit. Helium’s ontwerp voor een gedecentraliseerd netwerk betekent echter niet alleen dat we willen dat gateways onafhankelijk eigendom zijn en worden geëxploiteerd. Het betekent ook dat we de onafhankelijke werking van de LNS mogelijk willen maken. Zonder deze onafhankelijke werking zou voor toegang tot het netwerk, toestemming nodig zijn van een enkele centrale entiteit – de LNS-exploitant van het netwerk.” (bron: www.helium.com)

“Daarom willen we de multi-tenancy van LNS’en op hetzelfde publieke LoRaWAN-netwerk mogelijk maken. Door dit te bereiken, onderscheidt Helium’s LoRaWAN-netwerk zich van alle andere. De openbare draadloze infrastructuur is nu compatibel met privaat gerunde netwerkservers.”

Wat is LongFi technologie?

Helium bedacht de LongFi™ technologie. Dit is een combinatie van LoRaWAN draadloos protocol en Helium blockchain. Helium LongFi technologie profiteert van alle kenmerken en voordelen van LoRa netwerk. Terwijl het de capaciteit toevoegt voor eigenaren van gateways om Helium cryptocurrency (HNT voor Helium Network Token) te verdienen in het proces (mining).

Helium LongFi™ levert ook roaming mogelijkheden. Daarnaast ondersteunt het micropayment transacties zodat klanten alleen betalen op basis van netwerkgebruik. Zonder gateways of netwerkservers te hoeven inzetten. De Helium LongFi™ technologie is geïntegreerd in een compatibele LoRaWAN gateway. Zo kun je een Helium Network Hotspot maken. Helium bracht de technologie eerst als open source uit, zodat derde partij fabrikanten compatibele hotspots konden bouwen. Het gebruik van de technologie werd vervolgens beperkt tot goedgekeurde verkopers via de HIP19-certificering.

Wat is een Helium miner?

Het Helium netwerk is gericht op sensoren en apparaten met een laag stroomverbruik. Het wordt gevoed door compatibele miners, ook wel hotspots genoemd. Een Hotspot is de combinatie van de Helium Blockchain en de LoRaWAN pakket routing software op een enkele, compacte en compatibele LoRaWAN gateway. Met een Helium miner kunnen klanten eenvoudig deelnemen aan de uitrol van Helium dekking. En kunnen zij gebruik maken van de open LoRa draadloze IoT-netwerken.

Wat is Helium Network Token (HNT)?

Helium Network Token (HNT) is de cryptocurrency die wordt gemined door de Hostpots tijdens zijn draadloze IoT-netwerkactiviteiten. Wanneer je verbinding maakt met een Hotspot in de buurt, wordt er een ‘bewijs van dekking’ geleverd dat de werkelijke beschikbaarheid van de LoRa gateway valideert, evenals de bijbehorende dekking.

Deze bevestiging activeert tegelijkertijd het genereren van Helium’s eigen cryptocurrency, Helium Network Token (HNT). Hij doet dit met behulp van de gateway-embedded miner. Hierdoor worden deelnemers aan het Helium Netwerk beloond en wordt dekking geboden voor honderden vierkante kilometers in de gehele gemeenschap.

Helium stelt een draadloze economie voor met twee eenheden van uitwisseling. Het HNT (Helium Network Token) en de Data Credits (om verbinding te maken met, en gebruik te maken van het community open draadloze IoT-netwerk).

Hoe verdien je HNT met LoRaWAN Gateways?

Hotspots’ miners verdienen HNT wanneer LoRa-enabled IoT-apparaten verbinding maken. Ook verdienen zij cryptocurrency voor het valideren van draadloze dekking geleverd door peers’ LoRaWAN gateways. Met behulp van het systeem, dat ‘proof-of-coverage’ wordt genoemd, verdienen Helium-compatibele LoRaWAN gateways meer HNT als ze binnen het bereik van andere Helium-compatibele LoRa gateways zijn. Voorwaarde is wel dat ze minstens 300 meter uit elkaar liggen.

Welke Kerlink LoRaWAN gateways zijn compatibel met Helium Netwerk ?

Er zijn drie versies beschikbaar:

Kerlink Helium iFemtocell Kerlink Helium iFemtocell Evolution Kerlink Helium iStation
Bestelnummer 110813 110812 110811
Locatie Indoor Indoor Outdoor
Connectiviteit LAN / WiFi LAN /4G LAN / 4G

MCS levert alleen aan bedrijven met BTW-nummer. Deze bedrijven kunnen bestellen nadat ze een inlog op onze site hebben. Bent u particulier? – stuur ons een mail naar verkoop@mcs-nl.com