Stichting Philadelphia Zorg kiest voor Private LTE en Sonevo Smart Sensoring

Stichting Philadelphia Zorg kiest voor Private LTE en Sonevo Smart Sensoring | Value Added IoT distributie | MCS

Voor een toekomstbestendig netwerk én zorgdomoticasysteem heeft Stichting Philadelphia Zorg, locatie Laan van Kernhem te Ede, gekozen voor oplossingen van Hertek en MCS. Meriam van Bommel (locatiemanager) en Jorik Vlieg (naast nachtzorgmedewerker ook verantwoordelijk voor de techniek op deze locatie) lichtten de keuze voor Private LTE en Sonevo Smart Sensoring graag toe.

Strategische Private LTE partners werken samen

MCS is trots op het feit dat zij door haar Strategisch Private LTE partner Hertek is gevraagd om een bijdrage te leveren aan dit project. Samen hebben zij de Private LTE infrastructuur uitgerold bij Stichting Philadelphia Zorg. MCS en Hertek werken al jarenlang intensief samen in het opleveren van Private LTE-netwerken in de zorgsector. Het doel is om bedrijfskritische toepassingen (zoals zorgalarmering) op de meest betrouwbare wijze te laten functioneren.

Oud verpleegoproepsysteem werd onbetrouwbaar

Laan van Kernhem is een intensieve zorglocatie waar mensen met een verstandelijke beperking en ouderen wonen. Jorik: “Het oude verpleegoproepsysteem gaf veel storingen en was daardoor onbetrouwbaar geworden voor ons. We zijn op zoek gegaan naar een toekomstbestendige oplossing die óók geschikt is voor het werken met een smartphone.” Bijkomend probleem was dat het WiFi netwerk, waar het primaire zorgproces gebruik van maakt, niet overal dekkend was. Ook maakten cliënten en externe partijen gebruik van dit netwerk waardoor het niet altijd even betrouwbaar was.

Private LTE: uitgebreid getest

Als een van de voorkeurspartners van Stichting Philadelphia Zorg heeft Hertek samen met de afdeling I&A (Informatisering en Automatisering), die locatiemanagers ondersteunt bij de keuze van zorgdomotica en zorgtechnologie, een passende oplossing aangeboden. Een onderzoek naar de mogelijkheden van Private LTE voor Stichting Philadelphia Zorg was net afgerond. Binnen dit onderzoek is Private LTE in combinatie met Sonevo Smart Sensoring van Hertek langdurig en uitgebreid getest in de Sonevo test en acceptatie-omgeving van Stichting Philadelphia Zorg.

Ook is een pilot uitgerold op een kleinschalige zorglocatie. De resultaten waren zeer positief, waardoor Stichting Philadelphia Zorg overtuigd was van een draadloos netwerk specifiek voor het primaire zorgproces. Private LTE is een draadloze infrastructuur die uitermate betrouwbaar, veilig, toekomstbestendig, voice-ready en onafhankelijk is. Dit netwerk is naadloos afgestemd met Sonevo Smart Sensoring, de Sonevo smartphones met de Sonevo Care app.

Meriam: “Samen met de afdeling I&A zijn we gekomen tot de keuze voor Private LTE als draadloze infrastructuur én zorgdomotica van Hertek. De medewerkers van Hertek hebben ons uitgebreid ondersteund. Hun kennis heeft ons goed geholpen bij het maken van de juiste keuze.” Ook is op deze locatie Sonevo Smart Sensoring toegepast. Verschillende soorten sensoren en kamerunits communiceren vanuit de Private Cloud met het Sonevo zorgplatform en de gebruiksvriendelijke Sonevo Care app waar de zorgmedewerker gebruik van maken.

Een volledig dekkend netwerk

Om overal dekking van het Private LTE netwerk én de werking van Sonevo Smart Sensoring te garanderen, zijn metingen uitgevoerd op de locatie. Het doel van deze meting is om de projectie van het netwerk op papier te toetsen en om potentieel verstorende factoren uit te sluiten. Meriam: “De installatiewerkzaamheden zijn soepel verlopen en werden nauwkeuring met ons afgestemd met nauwelijks overlast voor cliënten of zorgpersoneel.

Daarnaast heeft Hertek de 35 zorgmedewerkers opgeleid zodat zij op de juist manier gebruik maken van Sonevo Smart Sensoring. De ervaringen met het Private LTE netwerk en Sonevo Smart Sensoring zijn zeer positief. Jorik: “Met Sonevo Smart Sensoring ontvangen we nu minder alarmmeldingen omdat de ongewenste meldingen er niet meer zijn. Daarnaast heb ik alle benodigde realtime statusinformatie van de bewoners direct inzichtelijk en kan ik een cliënt indien nodig akoestisch uitluisteren.

De wijze van alarmeren en statusmeldingen bespaart het zorgpersoneel tijd. Jorik: “Een cliënt gaat vaker dwalen in de nacht. Voorheen wist je niet wat er de hand was. Nu is direct de status zichtbaar in de Care App en gaat er pas een alarm af als de cliënt iets doet wat niet binnen zijn of haar persoonlijke profiel past.

Sonevo Smart Sensoring is namelijk instelbaar op cliëntniveau, dit geeft cliënten meer vrijheid, waarbij na overschrijding van profielinstellingen een alarmmelding binnenkomt. Meriam: “Je kan niet overal tegelijk zijn. Met de gebruiksvriendelijke Care app heeft de zorg meer inzicht én controle. Men weet beter hoe de situatie is en kan daarop gepaster reageren. Dankzij het volledig dekkend netwerk kan een zorgmedewerker vanaf elke locatie, bij een noodgeval snel een persoonsalarmering met locatiebepaling versturen, hiermee ervaart ons zorgpersoneel een veilig gevoel.

Meer weten

Wil je meer weten over draadloze communicatienetwerken in de zorgsector? Lees dan onze blog over draadloze communicatiesystemen in de zorg. Daarin worden de belangrijkste aspecten van draadloze communicatienetwerken in de zorg behandeld. Ook de voor- en nadelen van verschillende communicatietechnieken worden besproken.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Private LTE voor jouw organisatie? Neem dan contact op met ons verkoopteam. Zij kunnen je alles vertellen wat je over Private LTE wil weten en de opties met je doornemen.