MCS advies: anticipeer op tekorten en prijsstijgingen

We hebben je vorig jaar al erop gewezen en ondertussen lees je het bijna dagelijks in de media: de wereldwijde componenten crisis veroorzaakt momenteel veel problemen in levering. Bovendien heeft deze crisis prijsstijgingen van producten tot gevolg.

Anticiperen & advies

Wat heeft MCS gedaan om hierop te anticiperen en wat adviseren we jou te doen?

Extra voorraden van bestsellers

Van onze belangrijkste leveranciers (zoals Teltonika, Advantech, Kerlink, Elsys) hebben we grote extra voorraden ingekocht van de ‘hardlopers’. Dat zorgt ervoor dat we de prijzen vooralsnog redelijk stabiel kunnen houden de komende tijd. Maar let op: dit is niet eeuwig durend!

We adviseren je daarom goed vooruit te kijken en tijdig je bestelling in te leggen. Dit voorkomt teleurstelling in levertijd. Maar vooral ook prijsstijgingen voor jouw project als je te laat bestelt. Uiteraard kunnen we afspraken met je maken over de exacte gewenste levertijd als je tijdig je order inlegt.

Nieuwe chipsets

De fabrikanten Teltonika en Advantech anticiperen ondertussen door verschillende chipsets te gebruiken voor een deel van het producten. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van 1 chipset leverancier.

Een nieuwe chipset heeft minimale consequenties op een product. Maar om teleurstellingen te voorkomen, adviseren we je toch alvast te gaan testen.

Deze nieuwe Teltonika en Advantech producten kunnen daarom al gepre-ordered worden bij MCS. Door nu alvast te gaan testen, word ook jij minder afhankelijk van één bepaalde versie. En minder afhankelijk van levertijden. Onze supportmedewerkers kunnen je hierin ondersteunen.

De MCS bestsellers

Concreet hebben we de bestsellers op een rij gezet met ons advies om alvast bij te bestellen te gaan testen. Dit kun je via onze webshop doen, maar mocht je hulp nodig hebben, kun je ons ook bellen of mailen naar verkoop@mcs-nl.com.

Nu leverbaar met stabiele prijsgarantie (zolang voorraad strekt) Pre-ordering mogelijk voor toekomstig alternatief
109158 – Advantech LR77 Libratum Set  109158-ICR – Advantech ICR2734-Libratum Set
125001Q – Teltonika RUT240 125054 – Teltonika RUT241 
125003Q – Teltonika RUT950  125055 – Teltonika RUT951
125004Q – Teltonika RUT955  125056 – Teltonika RUT956
110529CO2 – Elsys ERS CO2 LoRa sensor (Helium compatible) 110529Co2-ECO  – Elsys ERS ECO CO2
110806 – Kerlink iFemtocell Evolution – indoor LoRa Gateway n.v.t
110812 – Kerlink Helium compatible iFemtocell Evolution Hotspot n.v.t

MCS voorraad

Ook voor andere producten houden we uiteraard voorraad. Bovenstaande tabel is alleen een overzicht van de meest gevraagde oplossingen.