Alpha Z Technologies en MCS slaan handen ineen voor intensieve Private LTE en 5G samenwerking

Alpha Z Technologies en MCS slaan handen ineen voor intensieve Private LTE en 5G samenwerking | Value Added IoT distributie | MCS

De twee zeer ambitieuze partners Alpha Z Technologies en MCS gaan strategisch samenwerken met als doel klanten van Alpha Z Technologies te voorzien van business & mission critical Private LTE (4G) en 5G-netwerken. Zo kunnen nog meer organisaties profiteren van een volledige automatisering, digitalisering en de technologische voordelen van industry 4.0.

Met deze samenwerking bouwt Alpha Z Technologies verder aan haar uitgebreide ervaring met het ondersteunen van bedrijven in hun digitale transformatie strategie. Voor MCS is het een belangrijke stap voorwaarts om haar sterke positie als Private netwerk en 5G-expert verder uit te bouwen.
De basis voor deze samenwerking is een gedeelde visie op industry 4.0 innovaties die van grote invloed (gaan) zijn op industriële organisaties. Met dit partnerschap combineren Alpha Z Technologies en MCS hun specialistische vak- en sectorkennis. Zo kunnen zij organisaties die hun bedrijfskritische processen veilig willen digitaliseren nog beter van dienst zijn.

Het nieuwe tijdperk van industry 4.0

Industry 4.0 is de vierde industriële revolutie waarbij apparaten en machines via internet met elkaar worden verbonden. Ze communiceren met elkaar en leren van data waardoor de machines uiteindelijk beslissingen kunnen maken zonder menselijke invloed. Door deze Smart Industry ontwikkeling worden fabrieken efficiënter, productiever met kortere doorlooptijden en lagere kosten, en produceren zij minder afval.

Deze digitale revolutie is al ingezet. Inmiddels zien veel organisaties in dat zij niet achter kunnen blijven met het slimmer en veiliger maken van (mission critical) processen. Door de huidige technologische ontwikkelingen van industry 4.0 wordt het hen makkelijker gemaakt om volledig te automatiseren en digitaliseren. Zo worden niet alleen gebouwen en werkplekken gedigitaliseerd, maar worden ook steeds meer ‘dingen’ slim gemaakt en verbonden met internet. Dit kan veilig, snel en betrouwbaar via 4G (LTE) en 5G.

Private 5G ideaal voor Smart Industry

Draadloze netwerken zijn onmisbaar voor primaire processen. Het is van belang dat deze bedrijfskritische processen over een afgeschermd en veilig netwerk lopen. Een Private LTE (4G)-netwerk voldoet aan deze hoge eisen en is daarnaast schaalbaar en 5G ready. Met een Private LTE-netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van organisaties, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen.

5G is vele malen sneller dan 4G en hierdoor ideaal voor Smart Industry. Door de extreem lage latency reageren systemen binnen nanoseconden, dus eigenlijk in real-time. Mission en business critical processen vereisen deze buitengewoon lage latency, grote datasnelheden en extreem hoge betrouwbaarheid en prestaties van 5G-netwerken. 5G biedt hiermee alle voorwaarden voor industriële organisaties voor een volledige automatisering en digitalisering.

Private LTE-techniek uitgelegd

Een Private LTE (4G)-oplossing werkt hetzelfde als de publieke 4G-netwerken, maar bouwt een volledig afgeschermd privé netwerk in een gebouw. Bedrijfscontinuïteit is hierdoor altijd gegarandeerd. Organisaties bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk en zijn volledig onafhankelijk van de publieke netwerken.

Bedrijven zijn altijd bereikbaar, óók als het publieke 4G-netwerk niet meer functioneert. Een Private LTE-netwerk is dus veilig en betrouwbaar en verstuurt spraak en data (met 4G snelheid) over het netwerk. Daarnaast is het netwerk volledig in te richten naar de wensen en de actuele situatie van de gebruiker.

Over Alpha Z Technologies

Innovatie en nieuwe technologieën voor iedereen beschikbaar. Dit zit in onze kern. Met onze uitgebreide ervaring in industriële processen, realisatie van de digitale transformaties en implementatie van de innovatieve oplossingen in de conventionele omgevingen staan we klaar om te helpen in je digitale reis.
Gebaseerd op een “digital maturity assessment” assisteren wij onze klanten in het creëren van een digitale visie en strategie voor hun organisaties. We zijn er voor jullie in elke stap. Van de project definitie tot de implementatie van IIoT, robotica, connectiviteit, advanced analytics, predictive maintenance, procesoptimalisatie, en vele andere innovatieve technologieën.
Samen met onze betrouwbare partners maken we jouw digitale transformatie mogelijk waarin industry 4.0 niet meer een woord, maar de realiteit is.

www.alphaztech.com

Over MCS

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve IoT-oplossingen. En maken we sinds onze oprichting in 1997 het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.

Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen hen in het opzetten en leveren van succesvolle Managed loT-oplossingen en veilige Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. Ook bieden wij de benodigde hardware en softwarecomponenten voor deze netwerken.