Wereldwijd schoon drinkwater door remote routerbeheer en krachtige antennes

Wereldwijd schoon drinkwater door remote routerbeheer en krachtige antennes | Value Added IoT distributie | MCS

Drinkbaar water is iets dat vanzelfsprekend voor ons is. Maar wist je dat, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, 844 miljoen mensen geen toegang hebben tot drinkbaar water? Het Belgische BOSAQ wil zijn steentje bijdragen om het steeds groter wordende waterprobleem in de wereld aan te pakken.

Wereldwijde water technologische oplossingen

BOSAQ’s missie is het ontwikkelen en bouwen van innovatieve oplossingen om proces- en drinkwater wereldwijd veilig te stellen. Op een circulaire en maatschappelijk verantwoorde manier.

Om dit doel te bereiken maken zij, naast andere technologieën, gebruik van AI en IoT om de installaties op afstand te monitoren om (eventueel) onderhoud (voorspellend) voor te zijn om uitval van de technologie en volledige afsluiting te voorkomen.

Zeer goede ondersteuning van MCS

BOSAQ kiest de beste leveranciers en na een uitgebreide marktstudie besloten zij met MCS in zee te gaan. Wardje Maes, Engineering leader bij BOSAQ: “Wij hebben altijd zeer goede ondersteuning gehad van MCS. Met MCS is het goed om te weten dat je bij één leverancier de beste antenne voor elke locatie kunt vinden.

Drinkwaterinstallaties op afstand beheren met Teltonika

Met Teltonika RUT955 en Teltonika RMS beheren zij remote hun drinkwaterinstallaties over de hele wereld. Van afgelegen gebieden in Suriname en Ghana tot in een heuvelachtig gebied in Rwanda en zelfs in door oorlog verscheurde plaatsen in Oekraïne.

Wardje legt uit: “Voordat wij RMS van MCS en Teltonika gebruikten, konden we niet op afstand inloggen op onze installaties die vaak op afgelegen plekken stonden zoals Suriname. Het is indrukwekkend dat je nu met een paar klikken een installatie op een afgelegen plek in het regenwoud kunt bedienen of er nieuwe software op kunt zetten. En dat het ook nog eens op een betaalbare manier kan.

Krachtige antennes voor ononderbroken internetverbinding

BOSAQ was ook op zoek naar krachtige antennes voor een continue internetdekking. Zij gebruiken momenteel Poynting XPOL-2 en OMNI-292 antennes voor hun installaties.

MEER WETEN

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor remote routerbeheer in jouw organisatie? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee!