Loogisch en MCS slaan handen ineen voor intensieve samenwerking op het gebied van Private LTE en Managed IoT

Loogisch en MCS slaan handen ineen voor intensieve samenwerking op het gebied van Private LTE en Managed IoT | Value Added IoT distributie | MCS

Loogisch en MCS leveren samen al geruime tijd betrouwbare private netwerken aan onder andere gebouwbeheerders en klanten in de zorgsector. Nu gaan deze twee zeer ambitieuze partners dit partnerschap verder intensiveren door strategisch samen te werken met als doel meer klanten de mogelijkheden te laten ervaren van IoT-oplossingen en private netwerken.  

Het strategisch partnerschap omvat twee onderdelen. De focus voor Loogisch Communicatie ligt op Private GSM (2G) en Private LTE (4G)-netwerken. Voor Loogisch Beveiliging en Domotica ligt de focus op veilige IoT-oplossingen met Elsys sensoren voor bijvoorbeeld CO2-monitoring. Deze oplossingen sluiten naadloos aan op de domotica-oplossingen van Loogisch voor slimme werk-, zorg- en woonomgevingen. 

Met deze samenwerking bouwt Loogisch verder aan haar uitgebreide dienstverlening van complexe netwerktechnologie. Voor MCS is het een belangrijke stap voorwaarts om hun bereik als Managed IoT-expert verder uit te breiden met bijvoorbeeld het implementeren van Private LoRa– en Private LTE-netwerken. Met dit partnership combineren Loogisch  en MCS hun specialistische vak- en sectorkennis. Zo kunnen zij organisaties die IoT willen implementeren in hun (core) business nog beter van dienst. 

Steeds meer organisaties zien voordelen van IoT en private netwerken 

De digitale revolutie is een tijd geleden al ingezet. Inmiddels zien veel organisaties in dat zij niet achter kunnen blijven met het slimmer en veiliger maken van processen. Door de huidige technologische ontwikkelingen wordt het hen makkelijker gemaakt om te starten met IoT. Zo worden niet alleen gebouwen en werkplekken gedigitaliseerd, maar worden ook steeds meer ‘dingen’ slim gemaakt en verbonden met internet. Dit kan bijvoorbeeld via 4G (LTE), 5G of via LPWAN (LoRa/NB-IoT). 

Draadloze netwerken zijn daarnaast onmisbaar voor primaire processen. Private LTE kan zowel spraak als data ontsluiten over één netwerk, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen. Bedrijfskritische processen kunnen hierdoor veilig over een afgeschermd en futureproof (5G ready) netwerk lopen dat voorziet in zowel de communicatie- als verbindingsbehoefte.  

Over Loogisch 

Al meer dan 30 jaar een betrouwbare partner voor alle communicatie- en beveiligingstechnieken voor met name de zakelijke markt. Henry richtte het bedrijf in 1990 op. Al drie decennia richt het voormalige Loohuis zich met communicatie, IT, beveiliging en domotica op wonen, werken en de zorg. Per april 2020 ging Loohuis verder onder de naam Loogisch. De nieuwe naam is een knipoog naar haar verleden en een positieve blik op de toekomst. Onder het mom: “laat techniek voor je werken” wil Loogisch benadrukken dat ze het haar klanten met technische oplossingen makkelijker maakt. 

www.datisloogisch.nl  

Over MCS 

Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve IoT-oplossingen. En maken we sinds onze oprichting in 1997 het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.  

Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen hen in het opzetten en leveren van succesvolle Managed loT-oplossingen en veilige Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. Ook bieden wij de benodigde hardware en softwarecomponenten voor deze netwerken.