MCS samenwerking Eutronix

MCS samenwerking Eutronix | Value Added IoT distributie | MCS

Kansen voor innovatieve zorgorganisaties: MCS certificeert Point Mobile smartphones op Private LTE (4G) netwerk

MCS

Eutronix en MCS zijn een strategische samenwerking aangegaan. Speciaal voor de zorgsector wordt hiermee een innovatieve, slimme en veilige oplossing geboden op het gebied van Private LTE (4G) netwerken.

Private LTE (4G) netwerk met ‘zorg smartphones’

In de zorg zijn medewerkers vaak uitgerust met verschillende apparaten (vaste telefoon, pieper, portofoon) om hun werk en diensten optimaal uit te voeren. Huidige systemen worden vervangen door smartphones vanwege het “mobiel, tenzij” principe. Het gebruik van deze toestellen wordt dus nu handiger en praktischer. Alle noodzakelijke functionaliteiten zijn aanwezig op één device, zoals alarmeringen, bellen, internet, multifactor authenticatie en laadrekdetectie.

Het Private LTE netwerk (4G) zorgt ervoor dat bedrijfskritische toepassingen veilig, snel en altijd afgehandeld kunnen worden, zonder afhankelijk te zijn van een WiFi-netwerk. De Point Mobile smartphones zijn uitgerust met extra handige hulpmiddelen specifiek voor de zorgsector, zoals een noodalarm knop, handige broekriemclips en laadrekken om na afloop van de dienst de toestellen weer op te laden. Een device management systeem zorgt ervoor dat de klant altijd over de laatste, veilige updates beschikt. Op deze manier ontstaat een oplossing voor de zorgsector die kan voldoen aan alle gestelde normen (bijvoorbeeld NEN2575).

Over Eutronix B.V.

Als distributeur van robuuste mobiele hardware, AUTO-ID en Point of Sales oplossingen is haar missie om mobiele ICT- hulpmiddelen en daarop toegespitste services aan te bieden die bedrijven efficiënter, effectiever en succesvoller maken. Eutronix B.V. (Nederland) klanten hebben toegang tot gespecialiseerde leveranciers en een breed aanbod van producten en diensten, waaronder Point Mobile smartphones.

Over MCS

“Onze missie is om met onze oplossingen het dagelijks werk en leven van mensen beter en leuker te maken. Complexe techniek wordt door ons eenvoudig gemaakt. Met impact voor iedereen”. MCS is gespecialiseerd op het gebied van Managed Private IoT netwerken, zoals Private GSM, Private LTE (4G) en Private LoRa. Dankzij de technische ondersteuning in het voortraject, tijdens de uitvoer en na oplevering (in de vorm van 24*7 SLA’s) wordt de klant ontzorgd. MCS faciliteert haar partner kanaal met opleidingen en ondersteuning om succesvol de Private LTE (4G) technologie uit te rollen. Meer dan 400 Private Mobile netwerken zijn door MCS samen met haar partners geleverd en geïnstalleerd.