De nieuwe CO2 meter met stoplichtfunctie is cruciaal voor gezonde lucht op scholen/kantoren en waarom dit belangrijk is

De nieuwe CO2 meter met stoplichtfunctie is cruciaal voor gezonde lucht op scholen/kantoren en waarom dit belangrijk is | Value Added IoT distributie | MCS

De nieuwe CO2 stoplicht meter van Elsys is een belangrijke sensor voor het creëren van gezonde en schone lucht in openbare gebouwen, scholen en kantoren.

Met deze draadloze CO2 meter met stoplichtfunctie zien gebruikers in 1 oogopslag of de CO2 waardes in een ruimte/klas goed zijn. Of juist te hoog. De kleur van het LED lampje veranderd wanneer de CO2 concentratie de ingestelde limieten overschrijdt.

Stoplicht CO2 meter beperkt verspreiding covid-19

De hoeveelheid aanwezige CO2 in een ruimte geeft aan hoe (on)gezond de lucht is. Hoge CO2 concentraties verhogen het risico op de verspreiding van virussen. Daarnaast geeft teveel CO2 lichamelijke klachten. Voorbeelden hiervan zijn hoofdpijn, vermoeidheid en een lage concentratie.

Een goede ventilatie is dus cruciaal voor een gezond en veilig binnenklimaat. Een CO2 stoplicht is een eenvoudige en betrouwbare manier om de CO2 niveaus in een ruimte direct zichtbaar te maken.

Voorheen werden te hoge CO2 waardes pas zichtbaar in het dashboard van het IoT-platform (Internet of Things). Systeembeheerders moesten na deze waarneming gebruikers alarmeren om beter te ventileren in ruimtes. Die omslachtige en tijdrovende werkwijze is met de stoplicht CO2 meter verleden tijd. Gebruikers zien nu direct in de ruimte of klas of de CO2 waarde te hoog is. Zo kunnen zij meteen starten met ventileren.

Naast CO2 zijn ook temperatuur en luchtvochtigheid indicatoren van hoe (on)gezond de lucht is in een gebouw. De stoplichtfunctie werkt eveneens voor het meten van deze waarden.

Eenvoudig voldoen aan wet- en regelgeving met CO2 meter met stoplicht indicator

Scholen en gebouwbeheerders zijn zelf verantwoordelijk om te voldoen aan de wet- en regelgeving. Blijven zij in gebreke, dan kunnen de boetes en gezondheidsrisico’s flink oplopen.

De CO2 meter met stoplichtfunctie is hiervoor een simpele oplossing. Hiermee voldoen scholen en gebouwbeheerders aan de wet- en regelgeving én aan de eisen van het Bouwbesluit 2012 en Frisse Scholen.

Elsys CO2 sensor werkt draadloos op een duurzaam Private LoRa-netwerk

De nieuwe stoplicht indicator is nu beschikbaar voor de Elsys CO2 en CO2 Lite sensoren. Je kunt zelf de gewenste drempels, de kleuren van het lampje en de LED frequentie instellen.

De draadloze Elsys stoplicht CO2 meter is eenvoudig aan te sluiten op een Private LoRa-netwerk. Deze LoRa-technologie is zeer duurzaam. Door de Low Power technologie van LoRaWAN verbruiken de CO2 meters weinig energie. Hierdoor hebben zij een lange batterijduur tot soms wel vijftien jaar. Doordat de CO2 sensoren draadloos zijn, wordt de installatie nog eenvoudiger.

Meer weten

Wil je meer informatie over de nieuwe Elsys CO2 meters met stoplicht indicator? Neem dan contact met ons op! Samen met jou kijken we graag naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.