Inspiration On Travel (IoT)

Inspiration On Travel (IoT) | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Frank Olsthoorn

Op reis gaan, los van je werk, even nergens aan denken? Welnee, ik ga voor Inspiration on Travel (IoT). De afgelopen weken gaven me veel stof tot nadenken.

Na een warme zomer doorbuffelen mag ik een weekje offline. Vakantie, eindelijk! Ok, in juni mocht ik al een top sportief weekje in de geweldige Dolomiti hebben. Maar nu even geen klok en hartslagmeter. Relax-stand, geen wekker, genieten en Go with the Flow!

Nog even terugkijkend op de afgelopen periode moest ik onlangs toch ook weer even denken aan Tom de trapmachine. Natuurlijk heb ik hem gevolgd tijdens zijn magnifieke Tour in juli. Ik doel echter op het belang van de factor mens in onze mooie wereld vol technologische ontwikkelingen. Nieuwe technieken, netwerken, mogelijkheden te over. Maar als jij en de collega’s in je organisatie, je baas, je klanten, partners niet nadenken over wat hun leven (of business) leuker, beter, slimmer, makkelijker en ja, ook onderscheidender en rendabeler kan maken, dan kom je niet echt verder. En stilstand is achteruitgang. Alleen niet tijdens vakantie.

Het werd me onlangs weer eens duidelijk hoe belangrijk de mensen zijn, op een dag van partner Sound. Zij hadden een dag genaamd ‘The Future of Work’ georganiseerd voor Bouwend Nederland, meer specifiek voor young professionals van de leden van de vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwatervoorziening (ONG). Deze Y-ONG professionals zijn op een enkeling na 40-plussers die tunnels boren en leidingen aanleggen voor onze gas- en watervoorziening.

Die dag ging het over allerlei nieuwe digitale ontwikkelingen die om ons heen voort denderen en het nadenken over de mogelijkheden voor Bouwend Nederland ONG om deze in de toekomst te benutten. Denk hierbij aan Robotisering, Kunstmatige Intelligentie, Internet of Things (IoT), Blockchain, Platformeconomie.

Zelf mocht ik een workshop faciliteren over de impact en vooral mogelijkheden van IoT voor deze sector. Doel was een persbericht samenstellen over een nieuwe propositie die in 2025 gelanceerd zou worden. Nadenken over innovaties vanuit de toekomst naar nu, in plaats van innoveren (meer optimaliseren) vanuit het heden, dat bleek zo eenvoudig nog niet. Toch kwam ons groepje uiteindelijk met een creatief Smart Living Concept voor toekomstige flexibele woon- en bedrijfsobjecten, eventueel zelf complete wijken en steden. Enkele van de bedachte concepten worden verder doorontwikkeld naar een Proof of Concept, een testopzet in de praktijk.

Dat het niet altijd een Eye Opener blijkt om innovatie op de agenda te krijgen bleek al eerder. Sound heeft namelijk een aantal jaren intensief gelobbyd om deze dag op de agenda te krijgen. Doorslaggevend bleek de relatief nieuwe en enthousiast innovatief ingestelde jonge dame die op de juiste stoel zat. Hopelijk gaat dit enthousiasme en deze dag zich meer en meer verspreiden in de sector. Hoezo is de mens belangrijk?

Dit speelt overigens niet alleen voor Bouwend Nederland. Veel bedrijven worstelen met het creëren van een innovatiecultuur. Sommigen tuigen een apart Smart of Innovation-clubje op. Anderen maken de operationele business units verantwoordelijk voor innovaties. Weer anderen omringen zich met allerlei start-ups. Ik denk dat het geen kwestie is van of-of maar en-en.

Inzicht en kennis  >  richting  >  actie  >  evalueren

Eerst is belangrijk je op de hoogte te stellen van de nieuwe technologische ontwikkelingen. Deze gaan snel en zullen niet stoppen. Dit wil niet zeggen dat je altijd de nieuwste technieken moet toepassen. Zeker niet, innovatie ligt vaak dichtbij en is meer een kwestie van gezond verstand, creativiteit en lef dan techniek. Vanuit de eigen kennis van je klant en markt kun je nadenken over waar je zelf wilt en/of kunt staan over x jaar. Vervolgens maak je een plan om met alle betrokkenen in je bedrijf regelmatig hierover te sparren en concrete voorbeelden al dan niet verder uit te werken. Onderweg zul je ook nieuwe ideeën tegenkomen die je van tevoren niet had bedacht. Deze zouden zo maar eens je bestaande business model overhoop kunnen gooien. Cool toch? Doe jij het niet, dan loop je het risico dat je links of rechts wordt ingehaald door je concurrent of een volledige nieuwe partij. Regelmatig evalueren over de koersen en bijbehorende activiteiten lijkt me logisch.

Hoe blijf jij als bedrijf maar ook als persoon in deze veranderende omgeving overeind? Hoe aantrekkelijk ben je zelf of als bedrijf om de juiste talenten aan je te binden? Bovenstaande geldt net zo goed voor je personeelsbeleid. Mensen bepalen het succes van je bedrijf, niet de techniek.

Oh ja, de Sound-dag voor Bouwend Nederland vond plaats bij Donkervoort Automobielen in Lelystad. Supercoole auto’s. Innovaties letterlijk tot in de kleinste vezels. Zeker niet altijd worden de laatste technieken toegepast. Donkervoort laat bewust veel technieken weg. Beleving, uniek zijn en functionaliteit zijn de belangrijkste koopargumenten voor klanten. Prijs? Doet er niet toe. Hoe heerlijk is dat? Een enthousiaste jonge engineer vertelde vol passie en vakkennis over zijn unieke job. Welke automonteur wil daar nou niet werken?

Fascinerend, al die nieuwe digitale ontwikkelingen en hoe mens en bedrijf hiermee omgaan. Volgens de Gartner hype cycle staan de volgende nieuwe technologische ontwikkelingen al weer te trappelen om ons te verleiden. Maar heb het lef en de instelling over je hierin te verdiepen, anderen enthousiast te maken en mee te krijgen. Van hoog tot laag. Je kunt er zo maar positieve energie van krijgen dat wel eens zou kunnen leiden tot een supertoffe nieuwe succesformule waar jouw (bestaande en/of nieuwe) klanten heel blij van zouden kunnen worden ;-).

Nu eerst vakantie. Even helemaal nergens aan denken. Relax. Lezen over de Oermens, oude genen in nieuwe tijden. Ik ben benieuwd wat onze genen zeggen over bovenstaande. Wordt vervolgd. Ayo!