MCS en de samenvattende Summit

MCS en de samenvattende Summit | Pushing the limits of communication technology | MCS

| Frank Olsthoorn

Naar aanleiding van de IoT Solutions Summit in Barcelona organiseerde Conclusion een samenvatting van de Summit. Een efficiënt event dus.

Belangrijke trend: edge, edge, edge. Steeds meer apparaten zullen de komende jaren in het veld verbonden zijn en zullen veelal ook lokaal, tijdsgebonden, snel moeten kunnen reageren op data en veranderingen. De kunst is om de balans te vinden in acute datatoepassingen (edge) en analyses en structurele verbeteringen in de toepassing (cloud of backend).

Video en camera’s gaan meer worden toegepast, o.a. voor dataverzameling en identificatie-trends, zowel op personen (veiligheid) als machines (bijv. trillingen) en gebouwen (indeling en bezetting ruimtes).

Partnership en co-creation wordt key: Ook de komende jaren zullen IoT partijen blijven komen en gaan. Slechts een klein deel is toekomstbestendig. Zoek en test partners die betrouwbare en bewezen werkende oplossingen hebben. Zoek en vraag naar referentie cases. Zijn de voorgeschotelde oplossingen ook schaalbaar? Een flexibele (agile) organisatie die kan inspelen en meebewegen in de veranderende wereld is een voorwaarde.

Ook een voor mij nog onbekende Low Power techniek, Thingstream MQTT over GSM, kwam ter sprake. Een techniek die interessant kan zijn. We gaan het zien!