Helium IoT-oplossingen

Helium IoT-oplossingen | Value Added IoT distributie | MCS

Wat is het Helium Netwerk?

Helium Systems is een Amerikaans bedrijf dat in 2013 is opgericht om ’s werelds eerste peer-to-peer LoRaWAN draadloos IoT-netwerk te bouwen, “The People’s Network”. Dit is ook het eerste wereldwijde, gedistribueerde netwerk van Hotspots. Dit netwerk biedt een openbare, draadloze dekking met groot bereik en laag vermogen voor LoRaWAN-compatibele IoT-sensoren en -apparaten. Helium claimt tot op heden meer dan 25.000 Helium hotspots verkocht te hebben in 3.600+ steden.

Doordat Helium zijn blockchain introduceert, decentraliseert het Helium Network IoT-dekking. Dit leidt tot een open draadloos IoT-netwerk dat in staat is om meerdere LoRa-enabled IoT-sensoren & -apparaten te verbinden. Ook kan het HNT netwerk overal ter wereld verschillende LoRaWAN-gateways combineren op een kostenefficiënte manier.

“In typische LoRaWAN-netwerken wordt een centrale of regionale LNS (LoRaWAN Network Server) beheerd door een enkele entiteit. Helium’s ontwerp voor een gedecentraliseerd netwerk betekent echter niet alleen dat we willen dat gateways onafhankelijk eigendom zijn en worden geëxploiteerd. Het betekent ook dat we de onafhankelijke werking van de LNS mogelijk willen maken. Zonder deze onafhankelijke werking zou voor toegang tot het netwerk, toestemming nodig zijn van een enkele centrale entiteit – de LNS-exploitant van het netwerk.” (bron: www.helium.com)

“Daarom willen we de multi-tenancy van LNS’en op hetzelfde publieke LoRaWAN-netwerk mogelijk maken. Door dit te bereiken, onderscheidt Helium’s LoRaWAN-netwerk zich van alle andere. De openbare draadloze infrastructuur is nu compatibel met privaat gerunde netwerkservers.”

Wat is LongFi technologie?

Helium bedacht de LongFi™ technologie. Deze technologie is een combinatie van LoRaWAN draadloos protocol en Helium blockchain. Helium LongFi technologie profiteert van alle kenmerken en voordelen van LoRa netwerk. Terwijl het de capaciteit toevoegt voor eigenaren van gateways om Helium cryptocurrency (HNT voor Helium Network Token) te verdienen in het proces (mining).

Helium LongFi™ levert ook roaming mogelijkheden. Daarnaast ondersteunt het micropayment transacties zodat klanten alleen betalen op basis van netwerkgebruik. Zonder gateways of netwerkservers te hoeven inzetten. De Helium LongFi™ technologie is geïntegreerd in een compatibele LoRaWAN gateway. Zo kun je een Helium Network Hotspot maken. Helium bracht de technologie eerst als open source uit, zodat derde partij fabrikanten compatibele hotspots konden bouwen. Het gebruik van de technologie werd vervolgens beperkt tot goedgekeurde verkopers via de HIP19-certificering.

Wat is Helium Netwerk Token (HNT)?

Helium Network Token (HNT) is de cryptocurrency die wordt gemined door de hotspots tijdens zijn draadloze IoT-netwerkactiviteiten. Wanneer je verbinding maakt met een hotspot in de buurt, wordt er een ‘bewijs van dekking’ geleverd dat de werkelijke beschikbaarheid van de LoRa gateway valideert, evenals de bijbehorende dekking.

Deze bevestiging activeert tegelijkertijd het genereren van Helium’s eigen cryptocurrency, Helium Network Token (HNT). Hij doet dit met behulp van de gateway-embedded miner. Hierdoor worden deelnemers aan het Helium Netwerk beloond. Ook wordt dekking geboden voor honderden vierkante kilometers in de gehele gemeenschap.

Met deze oplossing stelt Helium een draadloze economie voor met twee eenheden van uitwisseling. Als eerste eenheid het HNT (Helium Network Token). Daarnaast worden ook de Data Credits als eenheid gezien. Deze worden ingezet om verbinding te maken met, en gebruik te maken van het community open draadloze IoT-netwerk.

Hoe verdien je HNT met Helium netwerk?

Hotspots’ miners verdienen HNT wanneer LoRa-enabled IoT-apparaten verbinding maken. Ook verdienen zij cryptocurrency voor het valideren van draadloze dekking geleverd door peers’ LoRaWAN gateways. Met behulp van het systeem, dat ‘proof-of-coverage’ wordt genoemd, verdienen Helium-compatibele LoRaWAN gateways meer HNT als ze binnen het bereik van andere Helium-compatibele LoRa gateways zijn. Voorwaarde is wel dat ze minstens 300 meter uit elkaar liggen.

TechTalk

In deze TechTalk maak je kennis met deze nieuwe Helium technologie. Onze LPWAN expert Jean-Philippe Aerts vertelt je alles over het minen en de LongFi technologie waar deze Helium Gateways gebruik van maken. We gaan dieper in op de werking van de gateways en The People’s Network. Ook geven we aan hoe je LoRa-sensoren kunt aanmelden op het netwerk.

Meer informatie

MCS levert Helium-oplossingen. We leveren niet alleen de Hotspots/miners, maar ook geschikte antennes en sensoren. En als je snel van start wil met toepassingen op het Helium-netwerk, dan hebben we specifieke starterspakketten.

Ben je geïnteresseerd om een Helium technologie? Neem contact met ons op. We kijken graag samen met jou naar wat de beste Helium IoT-oplossing is voor jouw organisatie.