MCS samenwerking Bosch

MCS samenwerking Bosch | Value Added IoT distributie | MCS

MCS en Bosch zijn een samenwerking aangegaan. Bosch heeft als doelstelling om de gehele automotive industrie connected te maken. De eerste concrete invulling van de samenwerking is een Smart Parking-oplossing: Bosch Parking Lot Sensoren.

Smart Parking kent vele toepassingen

MCS levert de Bosch Parking Lot Sensoren in combinatie met een Private LoRa-netwerk, zodat de klant een complete draadloos beheerde parkeermonitoring oplossing kan uitrollen.

De toepassingen zijn talrijk zoals:

  • begeleid parkeren
  • reserveringssystemen
  • E-charging parkeerplaatsen controle
  • shared private parking
  • wetshandhaving bij gebieden waar parkeren verboden is, zoals brandweerzone

De kracht van samenwerken

Bosch en MCS vullen elkaar goed aan. Marc Jonckheere, Sales Manager Mobility Solutions Bosch legt uit: ‘Bosch is fabrikant en was op zoek naar een bedrijf die ons kon helpen om de Bosch Parking Lot sensoren succesvol in de markt te zetten. MCS heeft de juiste expertise in huis om dit te doen aangezien ze complete IoT-oplossingen kan aanbieden waar onze sensoren deel van uitmaken’

John van Nijnatten, CEO MCS – “We zijn onder de indruk van de visionaire IoT-strategie van Bosch. Die sluit naadloos aan bij onze zienswijze. Onze eerste focus ligt nu op de LoRa Smart parking oplossing, maar binnenkort zullen er meer oplossingen geïntroduceerd worden waarmee we het leven van onze klanten makkelijker en leuker kunnen maken’.

Bosch

De Bosch Groep is een toonaangevend internationaal technologie- en servicebedrijf met wereldwijd ongeveer 410.000 medewerkers. Bosch is toonaangevende aanbieder van Internet of Things oplossingen voor bijvoorbeeld Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industry 4.0.  Het strategische doel van de Bosch Groep is het bieden van oplossingen voor het verbonden leven. Met innovatieve en inspirerende producten en diensten verbetert Bosch wereldwijd de levenskwaliteit van mensen. Bosch biedt “technologie voor het leven”.

MCS

Als technologiespecialist faciliteert MCS haar business partners en system integrators met IoT-oplossingen en private communicatienetwerken. “Onze missie is om met onze oplossingen het dagelijks werk en leven van mensen beter en leuker te maken. Complexe techniek wordt door ons eenvoudig gemaakt. Met impact voor iedereen”.