Helium hotspot/miner

Helium hotspot/miner | Value Added IoT distributie | MCS

Een Helium hotspot, ook wel Helium miner genoemd, heb je nodig om te koppelen op het The People’s Network van Helium.

Door bij te dragen aan de dekking van dit peer-to-peer LoRa-netwerk, verdien je cryptocurrency (Helium Network Token). Maar hiermee kun je ook op een laagdrempelige manier jouw eigen LoRa-netwerk bouwen met draadloze sensoren.

Update april 2023

Door de migratie naar de Solana blockchain zullen de Helium hotpots niet langer HNT mijnen. Helium hotspots mijnen nu IOT tokens

Wat is een Helium hotspot?

Het Helium-netwerk wordt gevoed door compatibele hotspots en is daarmee gericht op sensoren en apparaten met een laag stroomverbruik.

Een hotspot is de combinatie van 2 items. Allereerst de Helium Blockchain. Daarnaast heeft de hotspot ook LoRaWAN pakket routing software op een enkele, compacte en compatibele LoRaWAN gateway. Hierdoor kunnen klanten eenvoudig deelnemen aan de uitrol van Helium dekking.

Het Helium netwerk heeft pas echt waarde met sensoren. Zo kun je specifieke toepassingen uitrollen, zoals CO2 / klimaat monitoring, energiemanagement, etc.. Deze sensoren kun je ook bestellen bij MCS – klik hier.

Met deze Helium hotspots kun je cryptocurrency (HNT) minen. Daardoor word je beloond voor het bijdragen aan de dekking van The People’s Network – een community open draadloos IoT-netwerk.

Beschikbare Helium hotspots bij MCS

Er zijn momenteel drie verschillende Helium hotspots beschikbaar bij MCS, namelijk:

Kerlink Helium iFemtocell Kerlink Helium iFemtocell Evolution Kerlink Helium iStation
Bestelnummer 110813 110812 110811
Locatie Indoor Indoor Outdoor
Connectiviteit LAN / WiFi LAN /4G LAN / 4G

DUAL PACKET FORWARDING – PRIVATE HELIUM

Een unieke functie van de Kerlink Helium hotspot is de functie dual packet forwarding. D.w.z. dat de klant gebruik kan maken van een Private LoRa netwerk, maar toch kan ‘minen’ via het Helium netwerk. Deze functie dient er apart bij besteld te worden. De voordelen hiervan zijn na te lezen bij Private Helium (art. 110809PH)

Helium IoT-starterspakket

Wil je meer als alleen maar een Hotspot/miner, dan is ons Helium IoT-starterspakket een goede keuze.
Deze bevat alles wat je nodig hebt voor jouw Proof of Value (PoV). Met deze onderdelen zet je snel een IoT-oplossing via Helium op waarmee je het klimaat kunt monitoren op jouw werkplek of kantoor.

Zo start je direct met het verdienen van HNT crypto. En ontdek je ook alle voordelen van een draadloze IoT-oplossing. Het starterspakket bevat:

  • 1x Kerlink Helium compatible Hotspot iFemtocell Evolution;
  • 1x 6dBi LoRa-antenne voor montage buiten op het dak voor de allerbeste dekking;
  • 1 x Elsys CO2 Lite sensor incl. 2 batterijen, en
  • Dashboarding waarop je de data van je sensoren kunt zien. Klik hier voor een voorbeeld.

Bereik nog beter maken

Om het bereik van je Helium gateway nog sterker te maken, adviseren wij om gebruik te maken van een externe antenne. Hoe groter het bereik, hoe meer HNT je namelijk kunt minen.

MCS levert alleen aan bedrijven met BTW-nummer. Zij kunnen direct bestellen nadat ze een inlog op onze site hebben. Wil je als particulier gebruik gaan maken van deze Helium miners? Stuur dan een mail naar verkoop@mcs-nl.com zodat we je verder kunnen helpen.